Skip to content

CHALET LES NIVEAUX

Les Niveaux is a small, newly built hamlet with an exquisitely Walser flavor in Courmayeur, Aosta Valley. We had the pleasure of intervening in the interior design of a chalet owned by a young couple. The house is on three levels, the semi-basement floor houses a large cinema room with bar corner, here a gym area with sauna has also been created; a staircase leads to the immediately upper floor where, in large living room are articulated the kitchen with dining area and reading area with stone fireplace; continuing along the staircase is the sleeping area, with three bedrooms and two bathrooms. The house is warm and welcoming and speaks a taste that dialogues between contemporary and mountainous. Wood is the protagonist, but without overdoing it, covering some walls while leaving freshness to other corners that are instead treated in lime. The furniture was designed and studied specifically to make the most of the space, connote the rooms and integrate into the space by dialoguing with the parquet floor, creating an enveloping material and color continuity. Light plays an important role in the home, deliberately discreet, apt to create corners, areas illuminated and emphasized by adjustable spotlights and integrated LEDs, which light up and give life to the rooms. The tones are natural, warm, with contrasting black accents that make the chalet contemporary. The bathrooms are clad in Luserna stone casing, masterfully treated and carved by local craftsmen. A home that beautifully reflects the combination of intent and taste of the clients and Nomade!

Project published on:

100 Idee per ristrutturare, Febbraio 2024, >article