lazit-3

CASALAZIT

Location: Milan

Year: 2022

People grow up, families are expanding and for us architects it is really a pleasure to be able to follow their evolution. Casa Lazit is the new home of a beautiful family for which we had already followed the renovation of the previous apartment (viale Abruzzi apartment). The family has expanded and needs have changed and with them the tastes and the desire to create a house with a new and fresh character. The apartment, very large of 200 square meters, was designed in an eclectic style, a basically neutral palette on the walls, which however was characterized by colorful accents given by the furnishings and accessories. The eclectic style is perfect for homes that want to grow and change without distorting themselves, gradually composing accessories and accents that renew their varied and sometimes eccentric character. The heart of the house is undoubtedly the living area, a large space overlooking a beautiful garden, consisting of the sofa area and the dining table, connected by a large white iron window overlooking the kitchen. The kitchen, with a central island, is colored in powder blue and warm white, with the central island to which an oak table is attached. The character of this environment

is further emphasized by the Mipa colored terrazzo material used as a backsplash for the worktop. It was decided to leave a concrete column in the living area exposed, on this wall were placed a sideboard with a Scandinavian taste and a composition of paintings with a multicolored palette that connote the space with bright accents. The sleeping area is organized with a master bedroom containing the bedroom, a large walk-in closet and the “lei” bathroom. The tones used in the room are more traditional, with a silky wallpaper. The bathroom is played in shades of antique pink and forest green, with gold accents. In the sleeping area there is also the child’s bedroom, characterized by tropical-themed wallpaper and the “he” bathroom, in grit-effect stoneware with black and wood accents. A blue telescope-effect corridor leads to the service area of the house, with a guest bathroom, deliberately treated in an elegant and simple way, the laundry area and his study. An apartment that we really liked to design and follow, for the open plan and the great possibilities that ensued and for the great participation of the customers. A curiosity, she is Lucia, the influencer lucia_lazit!

lazit-2
lazit-7
lazit-12
lazit-13
Published by:

Archiportale, May 2022 > Article

Casa Facile, November 2022 > Article

Start typing and press Enter to search